Aktuálně:
5. 8. 2014 Od bezostyšných lží k otevřenému vyhrožování „vendetou“ přešel Ivo Rittig. Více ›
4. 8. 2014 Poté, kdy NFPK zveřejnil kauzu předražených jízdenek pro pražský Dopravní podnik, začali jak Ivo Rittig, tak společnost NEOGRAPH podávat žaloby nejen na Fond, ale i na klíčové svědky kauzy, zejm. pana Vladimíra Sittu mladšího, resp. jeho společnost Avium Partners. Více ›
8. 7. 2014 Korupce je jednou z největších překážek ekonomického a sociálního rozvoje po celém světě. Více ›
3. 7. 2014 v publicistickém pořadu televize DVTV ze dne 27. června 2014. Více ›
TISKOVÉ ZPRÁVY NAPSALI O NÁS VIDEO AUDIO

Miliony rukojmích jako důsledek činnosti pánů Drábka a Šišky

6. 1. 2014
Občané České republiky, zaměstnanci MPSV a úřadů práce doplácejí na bezprecedentní jednání exministra Jaromíra Drábka (TOP 09) a jeho ex-náměstka Vladimíra Šišky. Nerespektování zákonů a chaotické řízení zavádění nových informačních systémů ze strany obou pánů se vrátilo jako bumerang, a stejně jako před dvěma lety hrozí výpadky ve výplatách sociálních dávek. Náprava nezákonného stavu bude stát několik miliard. více ›

Konečné rozhodnutí ÚOHS ve věci Drábkových experimentů na MPSV ČR

20. 12. 2013
Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (dále jen „ÚOHS“) vydal dne 18. 12. 2013 konečné rozhodnutí, kterým zakazuje společnosti Fujitsu Technology Solutions s.r.o. plnění z dodatků č. 5 a 6 k Prováděcí smlouvě č. 85/2011 stran zavádění nového informačního systému (dále jen „IS“) na výplatu nepojistných sociálních dávek na úřadech práce. Zároveň ÚOHS potvrdil pokutu Ministerstvu vnitra ČR. více ›

Další pochybnosti kolem státních IT zakázek

17. 12. 2013
Obecně prospěšná organizace Acta non verba nedávno ve spolupráci s Nadačním fondem proti korupci (NFPK) zmapovala ceny nákupů počítačů a jejich programů ve státní správě a odhalila rekordní plýtvání. Nyní obě nevládní organizace upozorňují na další nové podezřelé okolnosti při nákupu programu Centrální registr administrativních budov, který si pořizuje Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových. Software sice dodává IBM, ale úřad za něj platí prostřednictvím Státní tiskárny cenin. Jde o stovky milionů. více ›

Již osm statečných

9. 12. 2013
Třetím rokem uděluje Nadační fond proti korupci Ceny za odvahu občanům, kteří se nebojí upozornit na korupci. A to bez ohledu na osobní následky. Letošními nositeli se stali bývalý magistrátní úředník Jiří Chytil a Vladimír Sitta mladší, který se podílel na rozkrytí kauzy pražského Dopravního podniku. více ›

Rekonstrukce státu vyhrála volby

27. 10. 2013
Pro protikorupční zákony máme "ústavní většinu" více ›

Vydavatel: Nadační fond proti korupci ISSN 2336-3614 (České vydání) | Design by David Plouhar & MONELLO | Logo by GRAPHITE STUDIO | Made by webdesign studio EpaX