Aktuálně:
14. 4. 2014 Hledáte příležitost, jak se veřejně zaangažovat ve prospěch průhledného nakládání s veřejnými prostředky? Více ›
7. 4. 2014 Minulý rok zhruba touto dobou jsme v občanském sdružení Oživení společně s kolegyní seděly nad metodikou k plánované analýze ochrany oznamovatelů v zemích Visegrádské čtyřky a Estonska. Více ›
3. 4. 2014 Je s podivem, jak krátkou paměť má Ivo Rittig na svou účast v kauze Nemocnice Na Homolce. Ve svém rozhovoru vyzval Karla Randáka, resp. Fond, ať o ní vypráví. Vyprávějme tedy. Více ›
31. 3. 2014 V roce 1992 vyšla u nás kniha českého emigranta a profesora na americké univerzitě Oty Ulče s dobrým marketingovým názvem Příručka pro zájemce o americký svět. Více ›
TISKOVÉ ZPRÁVY NAPSALI O NÁS VIDEO AUDIO

NFPK s Láskou

3. 9. 2013
Nadační fond proti korupci plně podporuje advokáta Václava Lásku, který dostal pokutu 200 tisíc korun za výroky na adresu AK Šachta & Partners (dnes MSB Legal). více ›

Sněmovna nestihla klíčové protikorupční reformy

21. 8. 2013
Končící Poslanecká sněmovna stihla ve svém období jen zlomek opatření proti systémové korupci v ČR. Množství rozjednaných protikorupčních zákonů díky zdržování padá pod stůl. Poslanci na jedné straně zrušili doživotní imunitu, anonymní akcie a tzv. losovačky veřejných zakázek, ale 5 závažnějších protikorupčních reforem se kvůli liknavosti vlády i zdržování poslanců odsouvá na další volební období. více ›

Úřad vlády konečně odtajnil výši platů svých zaměstnanců

2. 8. 2013
Úřad vlády ČR zveřejnil, jako poslední státní instituce, informace o mzdách a odměnách svých zaměstnanců. Začal tedy plnit povinnost stanovenou zákonem č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím. více ›

Úřad vlády ČR opět zamítl žádost NFPK o poskytnutí informací

26. 7. 2013
Úřad vlády ČR opět zamítl žádost Nadačního fondu proti korupci o poskytnutí informací o mzdách Jany Nagyové a Lubomíra Poula. Stalo se tak více jak měsíc po vypršení zákonné lhůty, a znovu tedy nedošlo k naplnění povinností stanovených zákonem č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím. více ›

Tejc a Pospíšil v OVM: Chceme zničit zákon o zveřejňování smluv

15. 7. 2013
Ve včerejších Otázkách Václava Moravce se opět projevila stará známá opoziční smlouva. Předseda klubu poslanců ČSSD, Jeroným Tejc, si notoval s bývalým ministrem spravedlnosti, Jiřím Pospíšilem (ODS), jak společně "vypreparují" zákon o povinném zveřejňování smluv. Dvě největší strany z opačných částí politického spektra tak opět potvrzují, že když je třeba bojovat proti transparentnosti, naleznou společnou řeč. více ›

Vydavatel: Nadační fond proti korupci ISSN 2336-3614 (České vydání) | Design by David Plouhar & MONELLO | Logo by GRAPHITE STUDIO | Made by webdesign studio EpaX